Söka på nätet efter billigare ränta

Jag har nyligen upptäckt att det är ganska enkelt att använda internet för att se över och optimera sin privatekonomi. T ex när det gäller lån och bolån så vill man ju ha den bästa räntan man kan få, och man känner sig ju alltid lite lurad av banken och man har känslan att man förmodligen kunde få en bättre deal.

När det gäller att söka ränta för bolån så finns det inte riktigt någon bra tjänst, man får ju inte svar direkt via någon förmedlare t ex. Det är enklare när det gäller s.k privatlån alltså lån utan säkerhet. Här finns det massor av företag som profilerar sig som jämförelsesajter från flera banker, man kan alltså via de här sajterna få erbjudanden från banker för ett lån. Riktigt samma gäller ju inte för bolån. Samtidigt finns det också rena jämförelsesajter som lånlågränta och compricer.

Det man dock kan göra på nätet när det gäller bolån är att iaf se vilka aktörer som finns och vad de har för officiella räntor, sen kan man kontakta dessa för att se hur de ställer sig till ens eget lån och om de kanske kan ge ett bättre erbjudande.